Verstappen: Nabavite mi bolji bolid ili odoh

Vozač Red Bulla poslao jasnu poruku

Verstappen: Nabavite mi bolji bolid ili odoh

D. Rakanović

Holandski vozač Max Verstappen rekao je da Red Bull mora da obezbijedi konkurentan bolid, ukoliko ga želi dugoročno zadržati u ekipi. 

Holanđanin je nezadovoljan svojim performansama pošto je ove seozne na nekoliko trka imao problema sa pouzdanošću bolida.   Nakon 11 utrka sezone Max Verstappen osvojio je samo 67 bodova. Primjera radi, njegov klupski kolega Daniel Ricciardo skupio je čak 50 više. 

“Uvijek sam govorio da nemam razloga otići ako imam konkurentan bolid. U ovom trenutku to nije slučaj, ali ne znači i da se mora odustati, ali ako do napretka ne dođe ni nakon dvije-tri godine, onda je to druga priča. Radimo naporno, ali vidjet ćemo što se se dogoditi u budućnosti”, rekao je Versteppen, prenosi Motorsport.

S Red Bullom ima ugovor do kraja 2019. godine, a direktor ekipe Christian Horner nedavno je rekao da vjeruje da će 19-godišnji vozač ostati u ekipi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi