Verstappen najmlađi osvajač bodova ikad

Sa 17 godina, 5 mjeseci i 29 dana

Verstappen najmlađi osvajač bodova ikad

Uz Sebastiana Vettela, današnji dan će posebno pamtiti još jedan vozač, mladi Max Verstappen. Holanđanin je postao najmlađi vozač osvajač bodova u Formuli 1. Završio je na sedmom mjestu sa 17 godina, 5 mjeseci i 29 dana, dok je na drugom mjestu ostao Rus Daniil Kvyat sa 19 godina, 10 mjeseci i 18 dana. U Top 5 društvu su još Vettel, Alguersuari i Button.

"Imao sam problema na startu, mučio sam se sa kočnicama i gumama. Stvari su krenule na bolje onog trenutka kad sam uzeo tvrdu komponentu guma. Pronašao sam pravi balans, uhvatio ritam i krenuo da pritiskam. Uživao sam. Ekipa je odlično pripremila bolid, poteze koje smo povlačili bili su pravi. Ovo će biti
pravi poticaj za ekipu, bolje od ovog nismo mogli" mišljenja je Max Verstappen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.