Verstappen: Odličan dan za nas, bez obzira što nismo slavili
EPA

Tvrdi kako je dao sve od sebe u posljednjim krugovima

Verstappen: Odličan dan za nas, bez obzira što nismo slavili

E. Ganibegović

Max Verstappen je bio sjajan u Japanu, međutim nije uspio da stigne do nove pobjede, jer je završio kao drugoplasirani iza Hamiltona.

Nakon pobjede u Maleziji, ništa slabiji nije bio vozač Red Bulla, međutim Hamilton je bio nedodirljiv. Trudio se Max, pritiskao je Britanca tokom utrke, ali nije uspio doći do pobjede, pa se tako morao zadovoljiti sa drugim mjestom.

Mladi vozač Red Bulla nije krio zadovoljstvo nakon utrke.

"Odličan dan. Volim ovu stazu. Današnja brzina je bila obećavajuća. Tokom prvog stinta na supersoftu sam se malo mučio, ali na softu sam imao brzinu", rekao je Vertappen, pa zatim dodao:

"Bio sam blizu Lewisa, pogotovo u zadnjim krugovima, međutim nisam uspio. Bio je dobar tempo, ali pretjecanje ovdje je teško. U zadnjim krugovima sam dao sve od sebe da se približim."

"Sretan sam zbog nas, jer smo imali strašno dobar dan. Bolid je svaku utrku sve bolji", izjavio je Max.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi