Verstappen produžio ugovor s Red Bullom
Foto: EPA

Do 2020. godine

Verstappen produžio ugovor s Red Bullom

S. Bošković

Vozač Formule 1 Max Verstappen produžio je ugovor s ekipom Red Bulla do kraja 2020. godine. 

Za ovog 20-godišnjeg vozača zanimali su se brojni timovi iz Formule 1, te je odluka Red Bulla da produži ugovor s njim potpuno opravdana. 

Holandski vozač se smatra jednim od najperspektivnijih vozača o Formuli 1. On je prvu pobjedu ostvario prošle godine na VN Španije, kad je ujedno postao i najmlađi vozač u historiji s pobjedom na nekoj utrci Formule 1. 

Ove sezone je loše startao, ali nakon toga je upisao pobjedu na VN Malezije, dok je u Japanu završio na drugoj poziciji. 

Verstappen se nakon 16 odvoženih utrka nalazi na petom mjestu generalnog plasmana s 111 bodova, a priliku za novi podij i nove bodove će imati u nedjelju kad se vozi VN SAD-a.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi