Verstappen: Samo ne želim završiti u zidu

Vozač Red Bulla

Verstappen: Samo ne želim završiti u zidu

Vozač Red Bulla Max Verstappen poručio je da je mnogo toga naučio u posljednjih godinu dana.

Podsjetimo, on je početkom prošle sezone dobio šansu u ekipi Red Bulla umjesto Daniila Kvyata te je veoma brzo oduševio sve u Formuli 1. On se trenutno nalazi na 6. mjestu poretka vozača, a pred nastavak prvenstva je poručio da je veoma bitno za njega da ne završava često pored staze. Podsjetimo, on je imao dvije teške nesreće u Monte Carlu i od tada je u centru pažnje.

"Jedino što želim je da se klonim zida. Mnogo sam naučio iz prošle sezone, ne samo o trkanju i bolidima. Osjećam se dobro, to je prošlost. Bit će veoma teško jer nismo u situaciji kao prošle sezone. Želim da dam sve od sebe, da se osjećam dobro u bolidu i to bi bio veliki plus", rekao je mladi vozač.

Podsjetimo, u Formuli 1 se ovog vikenda vozi trka za Veliku nagradu Monte Carla.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi