Vesrtappen: Vettel mi se nije izvinio nakon incidenta

Vozač Red Bula smatra kako nije kriv za haos

Vesrtappen: Vettel mi se nije izvinio nakon incidenta

E. Ganibegović

Max Verstappen je izjavio da mu se Sebastian Vettel nije izvinuo za incident u kojem su zajedno s KImijem Raikkonenom završili utrku već na startu Velike nagrade Singapura.

Vozač Red Bulla glavnog krivca vidi u Vettelu, koji je branio svoju poziciju nakon slabog starta s pole pozicije, dok je Vettel rekao da ne zna kako se dogodio incident.

"Nije se izvinio. Rekao je da su se stvari mogle drukčije odigrati, ali što je napravljeno, napravljeno je", rekao je Max, a zatim dodao:

"Vettel se bori za naslov. Ne trebaš tako riskirati kad znaš da Hamilton starta peti. Bila bi drukčija priča da je kraj njega bio Hamilton. Ne mogu da ga shvatim."

Nakon inicidenta iz Ferrarija su okrivili voazča Red Bulla, dok je otac Verstappena stao u zaštitu svog sina.

"Ne možete krivit Maxa, koji je bio u sredini. Raikkonen je bio sa desne strane, a Vettel sa lijeve. Max nije mogao ni lijevo, ni desno", rekao je Jos Verstappen, nakon čega tvrdi kako je Vettel trebao biti kažnjen.

"Vettel je zaslužio kaznu, međutim neće biti kažnjen jer već ima upozorenje. Ako dobije kaznu onda će dobiti zabranu nastupa. To bi mogla biti neka politička igra, a to ne bi bilo dobro za sport."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi