Vettel: Dostigli smo Red Bull i Williams

Mercedes je ipak najbrži

Vettel: Dostigli smo Red Bull i Williams

Teme:

Nakon završenih testiranja krenule su i prve analize ostvarenog na stazama u Jerezu i Barceloni. Prema očekivanju Mercedes je najbrža ekipa, vjerovatno su toga svjesni i u samoj ekipi pa nije bilo potrebe da forsiraju u završnici.

Prema ostvarenim vremenima Mercedes ima osam desetinki prednosti u odnosu na prve konkurente. Prošle godine su najbliži Mercedesu bili Williams i Red Bull, koje je ove zime uspio dostići Ferrari. Prošle godine je Ferrari za Mercedesom zaostajao 1.9 sekundi, što u prevodu znači da je ekipa Maranella
napredovala 1.1 sekundu

"Za dvije sedmice će situacija biti jasnija, ali ono što je u ovom trenutku jasno, Mercedes je ispred svih. Nakon toga tu su Red Bull, Williams i mi ali teško je reći ko je tu najbrži. Posljednji dani u Barceloni su bili dosta dobri, odvozili smo dosta krugova, ali je jasno da je Mercedes u prednosti i da moramo još da radimo kako bi smo ih stigli. Ja čvrsto vjerujem da smo mi za sada u društvu Red Bulla i Williamsa" naglasio je Sebastian Vettel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije