Vettel hvali Kimija: Najbolji timski kolega kojeg sam imao
EPA

Nijemac biranim riječima govorio o Raikkonenu

Vettel hvali Kimija: Najbolji timski kolega kojeg sam imao

E. Ganibegović

Sebastian Vettel je biranim riječima govorio o svom timskom kolegi Kimi Raikkonenu. 

Nijemac tvrdi da je Raikkonen njegov najbolji timski kolega kojeg je imao u Formuli 1, a razlog je taj što Finca ne zanimaju političke igre. 

U svojoj prošlosti, Vettel je imao nekoliko okršaja sa timskim kolegama, a najveći su bili sa Markom Webberom tokom boravka u Red Bullu. 

Vettel je u razgovoru za medije otkrio kakvog timskog kolegu preferira.

"Nije riječ o odluci koju ti donosiš, tako da mi je svejedno. Sigurno da je lakše ako osjećaš poštovanje prema osobi s kojom radiš. Ljudi u Formuli 1 često komplikuju stvari pa je dobro imati nekoga kome politika nije bitna. Kimi je vjerovatno moj najbolji timski kolega kojeg sam imao. Vrlo je iskren, ali dobro sam se slagao i s Danielom."

"Mark i ja smo bili različti. Vjerovatno su na to uticale godine, jer smo bili različite generacije, pa tako od samog početka nismo bili bliski", rekao je Vettel, nakon čega je dodao kako je jako sretan u italijanskoj ekipi.

"Jako sam sretan i velika mi je čast voziti za Ferrari, ali žeim pobjeđivati. Uspjeh mi nije mjerilo sreće. Sretnim me čini kada mogu izaći iz bolida i reći da sam učinio sve što sam mogao i da sam sretan sa svojim nastupima. Također, važna stvar je kada vidim da me ekipa podržava."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi