Vettel: I Hamilton je trebao biti kažnjen

Vozač Ferrarija nakon trke

Vettel: I Hamilton je trebao biti kažnjen

D. Rakanović

Vozač Ferrarija Sebastian Vettel smatra da je i Lewis Hamilton trebao biti kažnjen zbog incidenta. 

Podsjetimo, Hamilton je nakon povlačenja "safety cara" sa staze u 21. krugu zakočio, nakon čega se u njega zakucao Ferarrijev vozač Sebastian Vettel.  

Nijemac je zbog toga poludio, odmah se poravnao sa Hamiltonovim bolidom i namjerno ga udario sa bočne strane dok je ljutito mahao rukama. Vettel je zbog ovog postupka dobio kaznu od 10 sekundi u boksu.

"Bilo je sasvim očito, nisam namjerno udario u njega. 

Oštetio sam svoje prednje krilo, mislim da je i on imao nešto oštećenja, ali ništa što bi uticalo na utrku", rekao je Vettel.

Trenutni lider u generalnom poretku poručio je da ovo nije prvi put Hamiltonu da radi ovako nešto. 

"Jednostavno, to se ne radi, a on je to učinio nekoliko puta, nakon čega je njegov restart bio jako dobar. Iznenadio me i preskočio, mislim da to nije bilo potrebno. Problem je što sam ja bio odmah iza njega, spremao sam se za restart kao i svi ostali vozači. To dovodi do lančane reakcije. Uradio je nešto slično prije nekoliko godina u Kini prilikom restarta, to se ne radi. Mislim da je to bilo prilično jasno. Na kraju, utrkivali smo se kao muškarci. Mislim, ako sam ja dobio kaznu, onda smo obojica trebali biti kažnjeni“, poručio je Vettel. 

Nijemac nije želio odgovoriti na pitanje koje se odnosilo na drugi kontakt kada je on udario Hamiltona sa strane. 

"Svi smo mi odrasli ljudi. Emocije su jako visoko u bolidu. Želimo se utrkivati točak uz točak, ali ne prije restarta. Još uvijek je pošteno. Nemam problema sa njim. Mislim da je to samo jedna akcija koja je danas bila pogrešna i da smo obojica trebali biti kažnjeni“, rekao je Vettel. 

Nijemac je na kraju trku završio na četvrtoj poziciji ispred Lewisa Hamiltona. 


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi