Vettel izbjegao kaznu

Nijemac dobro prošao

Vettel izbjegao kaznu

Sebastian Vettel ipak neće biti kažnjen zbog neprimjerenog ponašanja u završnici trke za VN Meksika.

Međunarodna automobilska federacija (FIA) saopštila je da vozač Ferrarija neće snositi sankcije zbog brojnih psovki upućenih Maxu Verstappenu.

FIA dodaje da je u obzir uzeto i pismo izvinjena, koje je Vettel uputio FIA-i i direktoru trke Charlie Whitingu.

Podsjetimo, Vettel je u završnici trke burno reagovao zbog nesportskog ponašanja Maxa Verstappena. Naime, vozač Red Bulla je u jeku borbe za poziciju sa Vettelom izletio sa staze, prešao preko zelene površine i vratio se u trku ispred Nijemca.

Verstappen je u tom trenutku trebalo da prepusti Vettelu prednost, međutim, to nije učnio.

Na kraju je završio trku na trećem mjestu, ali je nakon kazne od pet sekundi, koja mu je dodijeljena zbog ovog nesportskog čina, pao na petu poziciju.

Ipak, situacija se dodatno zakomplikovala jer je Vettel kažnjen sa 10 sekundi zbog opasne vožnje, pa je u konačnom rasporedu Verstappen bio četvrti, a Vettel peti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi