Vettel: Izvinjavam se Hamiltonu

Vozač Ferrarija priznao grešku

Vettel: Izvinjavam se Hamiltonu

D. Rakanović

Vozač Ferrarija Sebastian Vettel izvinio se Lewisu Hamiltonu i svim ljubiteljima Formule 1 zbog pretjerane rekacije na Velikoj nagradi Azerbejdžana. 

Nakon što je FIA donijela odluku da neće poduzimati dodatne mjere protiv Vettela, on se javno izvinio zbog svog ponašanja. 

Podsjetimo, Vettel je na VN Azerbejdžana namjerno udario u bolid vozača Mercedesa dok je na stazi bilo sigurnosno vozilo. Vozač Ferrarija je dobio 10 sekundi "stop-and-go" kazne.

"Tokom restarta, Lewis me iznenadio i naletio sam na stražnji dio njegovog bolida. Ne vjerujem da je on imao ikakvih loših namjera. U trenutku sam pretjerano reagovao i zbog toga se želim izviniti Lewisu direktno, kao i svim ljudima koji su gledali trku. Shvaćam da nisam postavio dobar primjer", rekao je Vettel. 

Nijemac je dodao da prihvaća i poštuje odluke koje je FIA donijela, kao i kaznu koju su mu dodijelili sudije u Bakuu

"Ni u jednom trenutku nisam imao namjeru da dovedem Lewisa u opasnost, ali razumijem da sam prouzrokovao opasnu situaciju. Stoga bih se izvinio FIA-i. Prihvaćam i poštujem odluke koje su donesene na današnjem sastanku u Parizu, kao i kaznu koju su mi dodijeli sudije u Bakuu", poručio je Vettel i dodao: 

"Volim ovaj sport i ja sam odlučan da ga zastupam na način koji može biti primjer za sve buduće generacije.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti