Vettel: Kvaliteta guma je neprihvatljiva

Vozač Ferrarija nakon pucanja gume

Vettel: Kvaliteta guma je neprihvatljiva

U završnici VN Belgije Sebastian Vettel je čvrsto držao treće mjesto, na četiri sekunde ispred Grosjeana. Ali vozač Ferrarija se odlučio na samo jedan odlazak u boks. 

Na kraju je platio ceh, u samoj završnici je stradala zadnja desna guma. Bivši svjetski prvak je uvjeren kako izbor jednog ulaska u boks nije bio preambiciozan.

" Ovakve stvari se ne smiju događati. Da se to dogodilo 200 metara ranije, sada ne bih stajao ovdje. Kvaliteta guma je neprihvatljiva, ali očito ne želi niko pričati o tome. U Eau Rougeu sam zaglavljen s 300 km/h, da su stvari dogodile 200 metara ranije, sada ne bih stajao i pričao sa vama. Razgovarao sam sa Charliejem Whitingom o onome

što se dogodilo Rosbergu u subotu. Kažu da je možda bila probušena, da je bila neka krhotina na stazi, da je možda do bolida, da je Nico išao van staze, ali ako Rosberg kaže da nije išao van onda nije išao  Ista je stvar i sa mnom, nisam otišao izvan staze. Kao što sam rekao, ako se ovo dogodi ranije. Mislim da trebamo razgovarati jedni s drugima. Vjerojatno nije strašno kao što je bilo u Silverstoneu 2013., ali ovo nije prihvatljivo " još jednom je naglasio Vettel. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.