Vettel: Mercedes neće olako ispusti prednost

U Ferrariju prezadovoljni nastupom Vettela

Vettel: Mercedes neće olako ispusti prednost

Sebastian Vettel je odveo Ferrari do postolja u Australiji. U Sepangu je otišao korak naprijed, malo je nedostajalo da čak osigura i pole position. Završio je na drugom mjestu sa 0.074 sekunde. Dobro, treba reći da su vremenski uslovi, odnosno kiša išli na ruku Vettelu.

"Jesmo bili brzi, ali moramo biti realni, oni još uvijek imaju prednost koja neće tako lako nestati. Dobro bi bilo kada bi smo se mogli uključiti u borbu za prvo mjesto, ali vidjet ćemo kako će se stvari razvijati na stazi. Bolid je dobro funkcionisao, kako po suhom tako i po kiši i ja sam zadovoljan. Vidjet ćemo kakvi će uslovi biti u nedelju, jer kiša koja padne može vam pomoći, ali isto tako može vam i stvoriti probleme" naglasio je Vettel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.