Vettel: Moramo unaprijediti bolid

Vozač Ferrarija

Vettel: Moramo unaprijediti bolid

Vozač Ferrarija Sebastian Vettel nije najzadovoljniji performansama svog bolida, iako je bio najbrži na treninzima pred VN Bahreina.

Vettel je na prvom treningu na stazi Sakhir izvezao krug za 1:32.697 minuta, dok je na drugom treningu zabilježio vrijeme od 1:31.310 minuta.

"Bio je to nekakav iznenadni kvar, sve se zamračilo. Imali smo sreće što se dogodilo pri kraju kruga, pa smo uspjeli da se oporavimo i vratimo na stazu još malo. Nije bilo štete, ne znamo još šta je tačno. Siguran sam da možemo popraviti. Današnji bolidi nisu samo bolidi, mnogo je tehnologije i softvera u njima, pa mislim da je nešto s te strane", rekao je Vettel, koji trenutno dijeli prvo mjesto u generalnom poretku sa Lewisom Hamiltonom.

Treći trening na programu je danas od 14 časova, dok su kvalifikacije tri sata kasnije. Trka za VN Bahreina na rasporedu je sutra od 17 časova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi