Vettel najbolji u Brazilu, Hamilton četvrti
Foto: Sebastian Vettel (Njemačka)

Pretposljednja trka šampionata

Vettel najbolji u Brazilu, Hamilton četvrti

Njemački vozač Sebastian Vettel slavio je na današnjoj trci za Veliku nagradu Brazila. 

Iako je finski vozač Valtteri Bottas startao sa prve pozicije, Vettel ga je veoma brzo obišao, a Bottas se našao između njega i Raikkonena. 

Šampion svijeta Lewis Hamilton je startao iz garaža zbog udesa tokom jučerašnjih kvalifikacija, ali se primakao ostalim vozačima kada je bezbijednosno vozilo došlo na stazu. U takvim okolnostima Hamilton se probio do četvrtog mjesta, a preuzeo je i vodstvo na desetak krugova kada je vodeći trojac otišao u box. Nakon što je i on odradio svoje obaveze oko mijenjanja guma, došao je na 5. poziciju i veoma je brzo pretekao Maxa Verstappena i stigao na četvrto mjesto. Kasnije se primakao i Kimiju kojeg je pokušao prestići, ali je pogriješio na kočenju i kasnije nije bilo šanse. 

Što se tiče borbe za prvo mjesto, Vettel je bez većih problema držao prednost u odnosu na Bottasa koji ga je stigao pred sami kraj, ali ipak nije uspio da ga ugrozi pa je Nijemac slavio svoju četvrti pobjedu ove sezone. 

Podsjetimo, prvak je od ranije poznat, a to je Lewis Hamilton koji je na tom mjestu naslijedio Nicu Rosberga, nekadašnjeg kolegu. 

Posljednja trka ove sezone vozit će se u Abu Dhabiju 26. novembra. 

POZICIJA VOZAČ VRIJEME
1. Sebastian Vettel (Ferrari) 1:31.262
2. Valtteri Bottas (Mercedes) + 2,7
3. Kimi Raikkonen (Ferrari) + 4,6
4. Lewis Hamilton (Mercedes) + 5, 4
5. Max Verstappen (Red Bull) + 32,9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi