Vettel nema pravo testirati još uvijek za Ferrari

Red Bull nedozvoljava

Vettel nema pravo testirati još uvijek za Ferrari

Red Bull neće dopustiti Sebastianu Vettelu testiranja koje je trebao odraditi za svoju novu ekipu, Ferrari u Abu Dhabiju.

Ferrari još uvijek nije službeno potvrdio Vettela kao vozača za narednu sezonu, u planu su bili postsezonski testovi u Abu Dhabiju, ali za sada nema ništa od toga.

" Vettel je još uvijek naš vozač i nismo mu dopustili da testira za ekipu Ferrarija To može napraviti tek kada postane slobodan vozač. Sa nama ima ugovor do pet dana dana nakon zadnje ovosezonske utrke, znači 28. novembra. Tek od tada Vettel može voziti ili testirati za druge ekipe " kaže Red Bullov vlasnik Dietrich Mateschitz. Testiranja u Abu Dhabiju će biti obavljena dva dana ranije. Još ranije je ekipa Red Bulla isključila Vettela iz razvoja novog bolida za 2015. godinu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.