Vettel o incidentu: Ovo je sve ispalo jako glupo

Vettel o incidentu: Ovo je sve ispalo jako glupo

D. Rakanović

Vozač Ferrarija Sebastian Vettel je rekao da je neuspjeh na trci za Veliku nagradu Singapura izuzetno gorak. 

Za ekipu Ferrarija trka u Singapuru bila je prava katastrofa, pošto su i Vettel i Kimi Raikkonen odustali na samom startu. 

Nijemac je startao sa prve pozicije, ali je nakon samo nekoliko stotina metara završio učešće nakon incidenta u kojem su takođe učestvovali Raikkonen i Max Verstappen, vozač Red Bulla.

"Nemam puno toga za reći. Moj start je bio prosječan. Onda sam bolje ušao u brzine. Tada sam vidio Maxa pokraj sebe i skrenuo sam malo ka unutrašnjoj strani, onda je došlo do udarca,“ rekao je Vettel i nastavio: 

"Bio sam jako iznenađen što je i Kimi došao kao ispaljen sa strane. Očito je Raikkonen bio kraj Verstappena. Ja sam mogao vidjeti samo Maxa i to kako je napredovao jako brzo prema meni. Naravno, želio sam mu malo otežati stvari i želio sam mu zatvoriti liniju ka prvom zavoju. Zatim je došlo do sudara.“

Vettel je ponovio da je vidio samo jednog vozača iz sebe. 

"Vidio sam samo jednog protivnika. Ovo je sve ispalo jako glupo, jer smo obojica ispali iz utrke. Ovaj neuspjeh je izuzetno gorak jer smo imali vrlo dobru početnu poziciju, ali nismo se mnogo udaljili od toga, žao mi je. Ne mogu promijeniti ono što se dogodilo,sada moramo gledati naprijed,“ rekao je Vettel. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi