Vettel optimističan pred VN Singapura

Vozač Ferrarija

Vettel optimističan pred VN Singapura

Vozač Ferrarija Sebastian Vettel nada se pobjedi na VN Singapura.

Njemački vozač već duže vrijeme nije na svom nivou, ali misli da može da nastavi sa dobrim izdanjima na stazi Marina Bay Street, na kojoj je trijumfovao 2011, 2012, 2013. i 2015. godine.

"Došao sam u Singapur da pobijedim, to ću pokušati da uradim ovog vikenda. To možda zvuči optimistično, ali nikada ne znate šta može da se dogodi. Istina je da za sada nemamo sjajnu sezonu, ali nije toliko loše koliko neki ljudi misle. Kritični smo prema sebi jer nismo ostvarili cilj koji smo postavili na početku sezone. Ipak, ubjeđen sam da ćemo pobjeđivati u budućnosti", izjavio je Vettel.

Vettel trenutno zauzima četvrto mjesto u generalnom poretku sa 143 boda. Prvi je vozač Mercedesa Lewis Hamilton sa 250 bodova, a slijede Nico Rosberg (248) i Daniel Ricciardo (161).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti