Vettel: Raikonnen je većinu utrke bio mnogo brži

Vozač Ferrarija

Vettel: Raikonnen je većinu utrke bio mnogo brži

D. Rakanović

Njemački vozač u bolidu Ferrarija Sebastian Vettel pobijedio je na trci za Veliku nagradu Mađarske. 

Trenutni lider u generalnom poretku priznao je da je njegov timski kolega Kimi Raikkonen bio mnogo brži od njega većinu utrke.

Vettel je na početku trke otkrio da ima problem sa upravljačem, ali je zadržao vodstvo i odnio pobjedu ispred Raikkonena i dvojca Mercedesa. 

"Kimi je imao dobar tempo i većinu utrke je mogao ići mnogo brže od mene,“ priznao je Vettel i dodao da se problem sa upravljačem samo pogoršavao kako se utrka bližila kraju. 

"Bilo je teško. Očekivao sam mirnije popodne. Osjećao sam da nešto nije bilo u redu kada sam napustio poziciju na gridu. Upravljač nije bio ravan. Nije se osjećalo dobro a onda je postajalo sve gore. Pokušavao sam se adaptirati, a onda sam pokušavao sačuvati stražnje gume", rekao je Vettel. 

Nijemac smatra da je na kraju bio prilično dobar. 

"Razgovarali smo malo o tome preko radija. Rekli su mi da izbjegavam rubnike, ali na stazi gdje koristite rubnike, to kompromituje vaše performanse. Na kraju sam bio prilično dobar ali oni su se skupljali iza mene. Dobro je što ovdje ne možete preticati, nije bilo mjesta za pogrešku,“ zaključio je Vettel. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi