Vettel: Realno, u ovom trenutku je ovo naš maksimum

Nakon trećeg mjesta u kvalifikacijama

Vettel: Realno, u ovom trenutku je ovo naš maksimum

Za vrlo kratko vrijeme, Sebastian Vettel i Ferrari su napravili dobar posao. Ne forsiraju, ali su tu kao prava prijetnja Mercedesu. Vettel je danas završio na trećem mjestu, Raikkonen je šesti.

Nakon pobjede na prošloj utrci mnogi očekuju Vettela opet u borbi za prvo mjesto. Treće u kvalifikacijama je obečavajuće.

" Odradili smo dobar posao, ali realno treće mjesto danas je naš maksimum. Moramo biti realni, iako bi smo mogli biti i brži.  Potvrdili smo da imamo brzinu, da nije sve u sreći. Iskreno sam sretan. Vidjet ćemo sutra koliko blizu možemo biti Mercedesu. Trka ne bi trebala biti teška kao predhodnih godina. Mi smo sačuvali jedan set mekih guma, ali ćemo vidjeti da li će nam i koliko pomoći" naglasio je Vettel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.