Vettel slavio u Singapuru, Hamilton odustao
FOTO: EPA

Velika nagrada Singapura

Vettel slavio u Singapuru, Hamilton odustao

A. Beganović

Njemački vozač Ferrarija, Sebastian Vettel, trijumfovao je na Velikoj nagradi Singapura.

Vettel je tokom cijele sedmice dominirao, kako na treninzima tako i u kvalifikacijama, a svoju dominaciju potvrdio je i na današnjoj trci Velike nagrade Singapura.

Stigao je Vettel do 42. pobjede u karijeri i treće u ovoj godini, a na drugom mjestu danas je završio vozač Red Bulla Daniel Riccardio, dok je trećeplasirani kroz cilj prošao drugi Ferrarijev vozač Kimi Raikkonen.

Aktuelni svjetski prvak i vodeći u generalnom poretku, Lewis Hamilton (Mercedes), nije završio trku, dok je njegov timski kolega Nico Rosberg zavšio na četvrtom mjestu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.