Vettel: Sljedeće godine ćemo biti konkurentniji Mercedesu

Nijemac se želi vratiti na vrh

Vettel: Sljedeće godine ćemo biti konkurentniji Mercedesu

O. Lekić

Vozač Ferrarija Sebastian Vettel izjavio je da očekuje da će njegov tim sljedeće sezone u Formuli 1 biti konkurencija 'nezaustavljivom' Mercedesu.

Nijemac je nakon jučerašnje utrke u Sočiju za Veliku nagradu Rusije rekao da je ovo za njega bila jako dobra utrka, te da je bolid bio fantastičan i sve bolji tokom utrke.

„Sve je išlo kako treba, čak sam u jednom trenutku pomislio da mogu da stignem Lewisa, ali on je imao veliku prednost i to je sačuvao“, rekao je Vettel.

„Vjerujem da ćemo se naredne godine boriti s Mercedesom za titulu i zaustaviti njihovu dominaciju“, dodao je vozač Ferrarija.

Vettel je u jučerašnjoj utrci završio na drugom mjestu i trenutno se nalazi na drugom mjestu generalnog plasmana sa 66 bodova zaostatka iza vodećeg Hamiltona.

Prvenstvo Formule 1 nastavlja se 25. oktobra kada će se u Austinu voziti Velika nagrada SAD-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.