Vettel teško prihvata da je Ricciardo brži

Horner stao u zaštitu Vettela

Vettel teško prihvata da je Ricciardo brži

Svjetski prvak, Sebastian Vettel ponovo je završio utrku iza timskog kolege Daniela Ricciarda. Nakon što ga je mladi Australac prešao na stazi u Bahreinu, isto se dogodilo i u Šangaju, s tim da je danas Seb dobio naredbu da propusti Daniela.

Dogodilo se nešto što je bilo nazamislivo predhodnih godina. To je Vettel teško primio, te je odgovorio radio vezom  'Nema sreće!'.

U drugoj poruci Vettelu je poručeno da su na različitoj taktici i ponovo je ekipa tražila da propusti Ricciarda. Australac je nakon tri kruga prošao, ostaje pitanje da li ga je Vettel propustio.

" Nije bilo smisla zadržavati ga jer ipak je bio brži. U tom trenutku smo bili na različitim strategijama pa sam ga odlučio pustiti. Bilo je prilično jasno da je danas brži " rekao je na kraju Vettel.

Zašto se nije odmah pomakao Ricciardu, objasnio je Christian Horner

" On je takmičar i naravno da je prvo pitao na kojim je gumama Daniel. Čim je shvatio da je na drukčijoj strategiji, maknuo se. Seb u ovom trenutku nema dobar osjećaj, muči se s gumama i ne razumije bolid kao prije. Čim sve pohvata, bit će opet na vrhu " stao je u zaštitu Vettela, Horner.

Sa druge, ili bolje rečeno treće strane, Ricciardo je miran, kaže kako ne želi ulaziti u sukom sa timskim kolegom.

" Ne želim da započeti bilo kakav sukob. Na kraju uvek prvo gledate rezultat timskog kolege i Sebastian svakako neće biti zadovoljan. Sigurno to neće biti razlog zbog koga će od jednom da prestane da razgovara samnom. Sigurno će se još bolje pripremiti za sljedeću trku, ali ni ja neću sjedeti skrštenih ruku " poručio je Austaralac.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.