Vettel: Uvjeren sam da možemo imati dobar vikend

Vozač Ferrarija pred VN Monaca

Vettel: Uvjeren sam da možemo imati dobar vikend

D. Rakanović

Vozač Ferrarija Sebastian Vettel uoči VN Monaca smatra da se njegov tim nema čega bojati. 

Ferrari u Monte Carlu nije pobijedio od 2001. godine, kada je kroz cilj prvi prošao Michael Schumacher. Međutim, Scuderia je u ovu sezonu ušla odlično, u svih pet utrka borili su se za pobjedu, pa upravo zbog te činjenice VEttel vjeruje da Ferrari može okončati ovaj negativni niz. 

"Imamo veoma jak paket i veoma jak tim, tako da se nemamo čega bojati. Mercedes je ovdje u posljednjih nekoliko godina bio veoma jak, tako da će oni biti ekipa koju ovdje treba pobijediti. Uvjeren sam da možemo imati dobar vikend", rekao je Vettel. 

Njemački vozač vjeruje da njegova ekipa može doći do pole pozicije, iako je Ferrari posljednji put startovao prvi u Monte Carlu 2008. godine. 

"Da, mislim da je pole pozicija moguća. Moramo ući u ritam, jer je povjerenje u Monte Carlu veoma značajno. Na kraju, morate vjerovati u svoj bolid. Uvjeren sam da imamo alat, tako da je na nama da pronađemo pravi set-up, da uđemo u ritam i da imamo povjerenje,“ zaključio je Vettel.

Nijemac je vodeći u generalnom poretku sa 104 boda, šest manje ima Lewis Hamilton.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi