Vettel za sada zadovoljan

Nakon završenih testiranja u Barceloni

Vettel za sada zadovoljan

Teme:

Za razliku od Jereza, Ferrari je ipak u Barceloni imao više problema. Posljednjeg dana testiranja, Sebastian Vettel je proveo u garaži jer se radilo na bolidu.

Po riječima četverostrukog prvaka, u ekipi su najviše fokusirani na pouzdanost bolida.

Zanimljivo, u Ferrariju su simulaciju utrke ostavili za zadnju rundu predsezonskih testiranja u Barceloni.

"U nedelju smo imali problema, ali se radi o stvarima koji se obično pojavljuju na testovima. Mi smo bili najviše fokusirani na pouzdanost bolida, duže stintove. Radili smo na gumama, ali i odrađivali pojedina podešavanja. U ovom trenutku mogu reći da je osjećaj pozitivan i nadam se da će stvari funkcionisati kako treba prije nastupa u Australiji", kaže Vettel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.