Vettelu najbolje vrijeme na početku testiranja u Jerezu

Ferrariju najbrži krug, Mercedes najduže na stazi

Vettelu najbolje vrijeme na početku testiranja u Jerezu

Sebastian Vettel je postavio najbolje vrijeme tokom prvog dana testiranja u Jerezu. Novi vozač Ferrarija je od prvog izlaska na stazu maksimalno koristio vrijeme i priliku te je na kraju sa 1:22.620, završio na prvom mjestu.

Sa novim bolidom SF15-T, Vettel je na kraju imao desetinku prednosti u odnosu na drugoplasiranog Marcusa Ericssona u Sauberu. Ono što je zanimljivo, Ferrari je imao problema sa telemetrijom, ali je po povratku na stazu u nekoliko navrata skinuo najbrže vrijeme dana. Ukupno je odvozio 60 krugova. Na drugom mjestu je završio što je veliko iznenađenje Marcusa Ericssona u Sauberu. Šveđanin je uspio čak odvesti 73 kruga.

Iako je po rezultatu na kraju bio treći, Nico Rosberg je sa novim Mercedesovim bolidom odvozio ubjedljivo najviše krugova. Rosbergov najbrži krug bio je 1:23.106, a ukupno je odvozio 157.

Četvrti najbrži je bio Daniel Ricciardo u maskiranom Red Bullu. Australac se mučio sa baterijom i kočnicama, na stazi je ostao tek 35 krugova. Peti je bio Bottas, šesti Carlos Sainz Junior, dok je sedmi završio Fernando Alonso. Vozač McLarena je uspio odvesti šest krugova, 3 instalacijska i 3 mjerena i to je bilo sve. Ron Dennis nije govorio o čemu se radi, ali je izjavio da će se Honda na testiranjima u Barceloni pojaviti s drugačijom specifikacijom motora.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.