Villeneuve: Hamiltonov početak je bio loš

Izjava bivšeg prvaka

Villeneuve: Hamiltonov početak je bio loš

E. Ganibegović

Britanski vozač Lewis Hamilton je devetom pozicijom u Meksiku stigao do svog četvrtog naslova u karijeri.

Međutim, bivši prvak F1, Jacques Villeneuve, smatra da je Hamilton prvi dio sezone spavao, te se probudio kada je shvatio da u Sebastianu Vettelu ima pravog konkurenta za titulu.

"Lewis je odličan. Ponaša se kao veliki vozač. Ako može cijele sezone da bude kao poslije ljetne pauze, to je dobra stvar. Ali, nije odradio cijeli sezonu na taj način. Nije bio na razini", rekao je Kanađanin koji je osvojio titulu prije 20 godina.

"Probudio se onog momenta kada je shvatio da mu je glavni konkurent Vettel, a ne Bottas. Proveo je godine sa Nicom i nikada mu nije bilo lako. Onda je stigao Bottas pa je Britanac mislio kako neće imati problema da dodđe do naslova. Ne tako dugo shvatio je kako mu prijete Vettel i Ferrari", dodao je Jacques.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi