Vinales trijumfovao u Le Mansu

Moto GP sezona

Vinales trijumfovao u Le Mansu

Moto GP sezona se nastavila utrkom za Veliku nagradu Francuske. 

U petoj utrci ovogodišnjeg Moto GP šampionata danas je pobijedio vozač Yamahe Maverick Vinales, koji je iskoristio greške koje je njegov timski kolega Valentino Rossi napravio u posljednjih nekoliko krivina. 

Vinales Maverick je na kraju slavio s vremenom od 43:29.793, a kao drugoplasirani završio je miljenik domaće publike Johann Zarco, dok se kao treći na pobjedničkom postolju našao Dani Pedrosa. 

Četvrtu poziciju je zauzeo Dovizioso, peti je Crutchlow, na šestom mjestu je završio Lorenzi. Prvu desetoricu kompletirali su Folger, Miller, Baz i Iannone. 

Ovogodišnji Moto GP šampionat se nastavlja 4. juna. Tada je na rasporedu trka za Veliku nagradu Italije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi