VN Argentine: Marquezu ponovo startna pozicija

MotoGP

VN Argentine: Marquezu ponovo startna pozicija

E. Škorić

Španski motociklist i svjetski prvak u kraljevskoj MotoGP klasi, Marc Marquez, bio je najbrži u kvalifikacijama za Veliku nagradu Argentine.

Pred nama je treća utrka sezone Svjetskog prvenstva MotoGP-a. Po treći put će sa startne pozicije krenuti aktuelni svjetski prvak, vozač Repsol Honde, Španac Marquez .

Nije bilo upitno kome će pripasti prvo mjesto jer je Marquez svog sunarodnjaka Jorgea Lorenza (Movistar Yamaha) ostavio za 724 tisućinki iza sebe!

Treći u utrci Velike nagrade Argentine starta Marquezov momčadski kolega Dani Pedrosa. Zanimljivo da je i četvrto mjesto pripalo Špancu, Aleixu Espargaru, vozaču NGM Forward Racinga.

Drugi red popunila su dvojica Talijana, Andrea Dovizioso (Ducati Team) i Valentino Rossi (Movistar Yamaha), koji su za Marquezom zaostali preko 1.1 sekunde.

MotoGP, VN Argentine, kvalifikacije:
1. Marc Marquez (Repsol Honda) 1:37.683
2. Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha) +0.742
3. Dani Pedrosa (Repsol Honda) +0.968
4. Aleix Espargaro (NGM Forward Racing) +1.111
5. Andrea Dovizioso (Ducati Team) +1.173
6. Valentino Rossi (Movistar Yamaha) +1.266
7. Bradley Smith (Monster Yamaha Tech 3) +1.275
8. Andrea Iannone (Premac Racing) +1.554
9. Stefan Bradl (LCR Honda) +1.614
10. Alvaro Bautista (GO&FUN Honda Gresini) +1.746 11. Pol Espargaro (Monster Yamaha Tech 3) +2.139 12. Nicky Hayden (Drive M7 Aspar) +2.858

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.