VN Azerbejdžana: Hamilton starta s prvog mjesta

Kvalifikacije

VN Azerbejdžana: Hamilton starta s prvog mjesta

E. Škorić

Britanac Lewis Hamilton starta prvi na sutrašnjoj Velikoj nagradi Azerbejdžana.

Mercedes je danas bio najbrži u kvalifikacijama, pa je tako Hamilton slavio ispred svog timskog kolege Valtterija Bottasa, dok sa treće i četvrte pozicije kreću Ferrarijevi vozači Kimi Raikkonen i Sebastian Vettel.

Hamilton je u posljednjem krugu s vremenom od 1:40.593 došao do prve pozicije, a ključni trenutak dogodio se u finišu trećeg kruga, kada je Bootas morao da se zaustavi na sred staze, tako da su poslije pauze vozači imali vremena za jedan brz krug, a tu je Hamilton bio najbolji.

Nakon njih slijede Verstappen, Perez, Ocon, Stroll, Massa i Ricciardo, a sutrašnja tra za VN Azerbejdžana vozi se od 15 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi