VN Holandije: Stoneru "pole position"

VN Holandije: Stoneru "pole position"

A. Beganović

Na sedmoj trci ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva MotoGP klase, Velikoj nagradi Holandije, sa prve stratne pozicije startat će aktuelni svjetski prvak Casey Stoner (Honda).

Kvalifikacije na stazi Assen dugo je ometala kiša, a većim dijelom istih na prvom mjestu je bio Stonerov momčadski kolega, Dani Pedrosa.

Međutim, kada se vrijeme napokon stabilizovalo Stoner je stigao do vodeće pozicije. Inače, Australcu je ovo 37. pole position u karijeri u "kraljevskoj klasi".

S drugog mjesta startat će već pomenuti Pedrosa, dok će vodeći u ukupnom poretku Jorge Lorenzo (Yamaha), startat sa trećeg mjesta.

MotoGP, Velika nagrada Holandije, kvalifikacije:

1. Casey Stoner (Aus / Honda) 1:33.713

2. Dani Pedrosa (Špa / Honda) +0.115s

3. Jorge Lorenzo (Špa / Yamaha) +0.288s

4. Stefan Bradl (Njem / LCR Honda) +0.322s

5. Cal Crutchlow (VB / Tech 3 Yamaha) +0.773s

6. Ben Spies (SAD / Yamaha) +0.931s

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.