VN Malezije: Hamilton i Raikkonen glavni favoriti

Vettela čeka velika borba

VN Malezije: Hamilton i Raikkonen glavni favoriti

E. Ganibegović

Došla je na red i glavna utrka Velike nagrade Malezije koja je na rasporedu u 9:00 sati.

Prema onome što smo vidjeli na treninzima i u kvalifikacijama definitivno najviše obećavaju vozači Ferrarija, Mercedesa i Red Bulla.

Naime, na prvom slobodnom treningu, najviše je pokazao Max Verstappen, koji je iza sebe ostavio timskog kolegu Daniela Ricciarda i McLarenovog Fernanda Alonsa.

Na drugom treningu Sebastian Vettel je završio prvoplasirani, a drugu i treću poziciju su zauzeli Kimi Raikkonen i Daniel Ricciardo.

Treći slobodni trening, a opet najviše pokazuje vozač Ferrarija, ali sada Kimi Raikkonen, dok je drugi završio Sebastian Vettel, a treće vrijeme je odvezao Daniel Ricciardo u Red Bullu.

Kvalifikacije, koje su jučer bile na rasporedu, završile su u znaku vozača Mercedesa Lewisa Hamiltona, koji je stigao do svoje 70. pole pozicije, odnosno devete ove godine.

Društvo u prvom startnom redu će mu praviti Ferrarijev Kimi Raikkonen, a svoju priliku sa treće startne pozicije tražit će Max Verstappen, vozač Red Bulla.

Ono što je obilježilo kvalifikacije jeste posljednja pozicija Sebastiana Vettela, koji je morao odustati prije vremena. Tamo su naime italijanski mehaničari završavali radove na bolidu Vettela u koji su stavljali potpuno novu pogonsku jedinicu. Mehaničari su uspjeli pripremiti bolid, a Nijemac je potom izašao na stazu. Međutim, nije završio svoj brzi krug. Vratio se u boks te svome pit-wallu dojavio kako ima osjećaj kao da turbopunjač ne radi. U među vremenu Hamilton je postavio najbrži krug, a najviše mu se uspio približiti Verstappen.

Trudili su se mehaničati da pronađu problem, a tri minute prije kraja vratili su poklopac, pa je sve izgledalo kao da će izaći na stazu. Ali, ipak su odustali, jer nije više bilo vremena. 

Tako će danas Sebastian Vettel startati sa posljednje pozicije. Ovaj slučaj je vjerovatno odlučio utrku za naslov Formule 1. 

Međutim bez obzira na cjelokupnu situaciju, Vettel se još nije predao, pa će danas vjerovatno dati sve od sebe kako bi napravio dobar rezultat, te se tako što više približio Lewisu Hamiltonu.

Ali, ipak glavni favorit je Hamilton, koji je pokazao možda i najviše. Ne treba zaboraviti svakako vozače Red Bulla, koji će se također nešto pitati u današnjoj utrci za Veliku nagradu Malezije, dok će i Kimi Raikkonen imati svoje šanse. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi