VN Njemačke: Marquez slavio deveti put zaredom

Španac nedostižan

VN Njemačke: Marquez slavio deveti put zaredom

E. Škorić

U devetoj utrci sezone Svjetskog MotoGP prvenstva slavio je očekivano Španac Marc Marquez.

Marquez je na Hondi bez problema slavio i na Velikoj nagradi Njemačke. Uoči početka utrke spustio se pljusak i zato su vozači krenuli na gumama za mokro tlo, ali kako se staza brže od očekivanog sušila, već u krugu zagrijavanja su mnogi odlučili startati iz boksa na gumama za suho.

Stefan Bradl (LCR Honda je usamljen ostao na startul, ali i pored toga je na kraju završio na 16. mjestu. Marquez je u šestom krugu prestigao Bradla i zasjeo na vrh. Utrkivao se neko vrijeme sa Danijem Pedrosom, kolegom iz Honde, a na kraju je slavio sa gotovo sekundi i pol prednosti.

Tako je Marquez skoro stigao legendarnog Giacoma Agostinija, koji je 1970. godine bio pobjednik na prvih 10 utrka. Marquez je slavio u prvih devet.

I treće mjesto pripalo je Špancu, Jorgue Lorenzu, koji je vozio Yamahu. Valentino Rossi je završio četvrti, peti ndrea Iannone iz Pramac Ducatija. 

MotoGP, VN Njemačke, rezultati:
1. Marc Marquez (Honda) 41:47.664
2. Dani Pedrosa (Honda) +1.466
3. Jorge Lorenzo (Yamaha) +10.317
4. Valentino Rossi (Yamaha) +19.194
5. Andrea Iannone (Pramac Ducati) +23.509
6. Aleix Espargaro (Forward Yamaha) +27.809
7. Pol Espargaro (Tech 3 Yamaha) +33.253
8. Andrea Dovizioso (Ducati) +33.868
9. Alvaro Bautista (Gresini Honda) +34.231
10. Cal Crutchlow (Ducati) +34.676

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.