VN Rusije: Može li Vettel prekinuti seriju Mercedesa?

Četvrta trka ovogodišnjeg šampionata Formule 1

VN Rusije: Može li Vettel prekinuti seriju Mercedesa?

Šampionat F1 nastavlja se ovog vikenda, kada je na programu trka za VN Rusije.

Staza u Sočiju je 2014. godine postala dio najbržeg cirkusa na svijetu, a najviše pobjeda na njoj ima vozač Mercedesa Lewis Hamilton. On je slavio 2014. i 2015. godine, dok je 2016. trijumfovao Nico Rosberg.

Staza je duga 5.848 km, vozi se 53 krugova, ukupno 309.745 km.

Nico Rosberg je vozeći bolid Mercedesa 2016. godine odvezao najbrži krug staze (1:39.094).

Uoči trke za VN Rusije, vodeći u generalnom poretku je vozač Ferrarija Sebastian Vettel sa 68 bodova, a prati ga Lewis Hamilton iz Mercedesa sa 61 bodom. 

Podsjetimo, Vettel je slavio na otvaranju sezone u Melbourneu i na VN Bahreina, dok je Hamilton bio najbrži na VN Kine.

Prvi trening u Sočiju zakazan je u petak od 10 časova. Kvalifikacije su na programu u subotu (14h), dok u nedjelju u istom terminu startuje četvrta trka ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti