VN SAD: Hamilton imao najbolje vrijeme na prvom treningu

Sebastian Vettel završio na drugom mjestu

VN SAD: Hamilton imao najbolje vrijeme na prvom treningu

E. Ganibegović

Lewis Hamilton je imao najbrže vrijeme na prvom treningu VN SAD-a u Austinu.

Uvjeti na stazi nisu bili dobri, zbog padavina, ali bez obzira na to Hamilton je utrku završio na prvoj poziciji.

Najbolji krug Hamiltona napravio mu je prednost od pola sekunde nad Sebastianom Vettelom, koji je završio na drugoj poziciji, dok je treće mjesto zauzeo Valtteri Bottas.

Max Verstappen završio je četvrti, ispred Stoffela Vandoornea i Felipea Masse. Kimi Raikkonen je bio sedmi najbrži, nakon koga su slijedili Esteban Ocon i Sergio Perez. Carlos Sainz, na svojoj prvoj vožnji za Renault, završio je u prvih deset.

Brendon Hartley zauzeo je respektabilnu 14. poziciju na početku svog prvog vikenda za Toro Rosso, dok su tehnički problemi spriječili Fernanda Alonsa da postavi svoje vrijeme u Austinu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi