Vozači Formule 1 zadužili brojeve za sljedeću sezonu

Vozači Formule 1 zadužili brojeve za sljedeću sezonu

Vozači Formule 1 izabrali su brojeve pod kojima će voziti sljedeće sezone. Vozači su imali potpunu slobodu u biranju brojeva. 

Aktuelni prvak Sebastian Vettel je tražio broj 5, ali mu je dodijeljen broj 1 kao aktuelnom prvaku, iako nije morao uzeti taj broj. Njegov klupski kolega Daniel Ricciardo je uzeo broj 3. 

Vozači su uzimali brojeve na osnovu nekih važnih datuma i događaja iz svoje karijere, pa je tako Fernando Alonso uzeo broj 14, je rje pod tim brojem osvojio utrku u kartingu sa 14 godina i to 14. jula. Njegov kolega iz tima Kimi Raikkonen uzeo je broj 7. 

Nico Rosberg je uzeo broj 6, jer je njegov otac Keke pod tim brojem slavio 1982. godine, Adrian Suttil je uzeo najveći mogući broj 99, dok je Jason Button uzeo broj 22 pod kojim je osvojio jedini naslov prvaka u karijeri. Pastor Maldonado očito nije sujevjeran, jer je odlučio uzeti broj 13. 

Brojevi F1 vozača:

Red Bull

1: Sebastian Vettel

3: Daniel Ricciardo

Mercedes

44: Lewis Hamilton

6: Nico Rosberg.

Ferrari

14: Fernando Alonso

7: Kimi Raikkonen.

Lotus

8: Romain Grosjean

13: Pastor Maldonado

McLaren

22: Jenson Button

20: Kevin Magnussen

Lotus

27: Nico Hulkenberg

11: Sergio Perez

Force India

99: Adrian Sutil

21: Esteban Gutierrez

Toro Rosso

25: Jean Eric Vergne

26: Daniel Kvyat

Williams

19: Felipe Massa

77: Valtteri Bottas

Marussia i Caterham još nisu potvrdili ni svoje vozačke postave, pa će njihovi vozači, kada budu poznati, zadužiti brojeve. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti