Vozači Mercedesa zadovoljni prvim danom u Brazilu

Ostavrili 1-2 na oba treninga

Vozači Mercedesa zadovoljni prvim danom u Brazilu

E. Ganibegović

Lewis Hamilton i Valtteri Bottas su danas bili sjajni na oba slobodna treninga u Brazilu.

Dvojac Mercedesa je ostvario 1-2 na oba treninga, a nakon sjajne vožnje iskazali su optimizam.

"Imali smo dobar dan. Generalno gledano uradili smo sve ono što smo i planirali. Nalazimo se u jako dobroj poziciji, ali mislim da će biti gusto, bez obzira na sve", rekao je Hamilton.

"Tijekom provg treninga odradili smo aero test i gledali na neke stvari u kojima možemo napredovati sljedeće godine i sada imamo podatke koje možemo analizirati", izjavio je Bottas, nakon čega je rekao sljedeće:

"Simulacije su izgledale pozitivno. Imamo odličnu podlogu za ostatak vikenda. Međutim i dalje imamo problema s pronalaskom pravog set-upa za pojedini zavoj. Bez obzira na sve uživao sam u današnjim treninzima i jedva čekam nastavak vikenda."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi