Vozači protiv promjene kvalifikacijskog formata

Nisu zadovoljni odlukom FIA-e

Vozači protiv promjene kvalifikacijskog formata

Vozači Formule 1 od strane FIA-a zatražili su da trenutni kvalifikacijski format ne bude promijenjen jer bi navodno promjene bile previše komplicirane za navijače. 

Naime, 13 vozača jučer se sastalo u Barceloni s direktorom FIA-e Charlieom Whitingom kako bi raspravili o novim promjenama u kvalifikacijskom formatu, a od vozača prisustni su bili Rosberg, Vettel, Raikkonen, Massa, Hulkenberg, Perez, Magnussen, Palmer, Verstappen, Sainz, Button, Grosjean i Gutierrez.

"Rekli smo Charlieu šta mislimo. Nismo baš sretni s pravilina koje žele uvesti i vidjet ćemo šta se može učiniti", kazao je Sergio Perez za Sky sports, dodavši:

"Ovo je komplicirano i za nas, kako onda navijači neće biti zbunjeni? Mislimo da je trenutni kvalifikacijski format vrlo dobar i ne bi ga trebalo mijenjati. Ja se zahvaljujem Charlijeu što nas je pozvao i pokazao zainteresovanost za naša mišljenja", izjavio je nakon sastanka vozač Force Indije. 

Vozači nisu zadovoljni odlukom da se promijeni format kvalifikacija u kojem će nakon određenog vremenskog roka svakih 90 sekundi ispasti po jedan vozač, a u tom slučaju bi na stazi ostalo prema bolida. Konačna odluka o novom kvalifikacijskom formatu bit će donesena u petak kada će je potvrditi Svjetsko motorsport vijeće u Ženevi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi