Weber: Vettel će se teško nositi sa pritiskom

Bivši menadžer Michaela Schumachera

Weber: Vettel će se teško nositi sa pritiskom

Mnogi koje prate Formulu 1 se pitaju kako stvari funkcionisati u ekipi Ferrarija po dolasku Sebastiana Vettela. Realno, sve će ovisiti o bolidu, jer vidjeli smo ove sezone kako Vettel nije svemoguć.

Bivši menadžer Michaela Schumachera, Wili Weber također sumnja da će Seb napraviti nešto veliko, tačnije da neće izdržati pritisak.

" Vettel je puno osjetljiviji od Michaela. Ako nešto ne radi kako treba, pritisak u Ferrariju je veći nego u bilo kojoj drugoj ekipi. Tamo nije uvijek idila. Uostalom, Alonso je vozač koji se može nositi sa pritiskom, ali nije mogao u jednoj ekipi kao što je Ferrari" tvrdi Weber.

Na sličnom tragu je i dr Hulmut Marko koji dodaje:

Michael je profitirao od neograničenog broja testnih kilometara i bliske saradnje s Bridgestoneom u to vrijeme. Danas toga nema " kaže Marko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.