Wehrlein gubi svoje mjesto u Sauberu
EPA

Marcus Ericsson ostaje u ekipi

Wehrlein gubi svoje mjesto u Sauberu

E. Ganibegović

Mjesta u ekipi Saubera ima samo za jednog vozača, a prema posljednjim informacijama Pascal Wehrelin bi mogao napustiti momčad.

Nedavno su se pojavile vijesti kako će samo jedan ostati u Sauber, a po svemu sudeći to će biti Marcus Ericsson.

Wehrleinova budućnost u Formuli 1 nije niti malo siguran, a jedina prilika mu se pruža u Williamsu, koji je odavno u potrazi za novim vozačem.

"Još uvijek nisam upućen u cijeli situaciju. U toku su pregovori koji će u skorije vrijeme biti završeni", rekao je vozač Saubera nakon VN Meksika.

Povodom ove situacije oglasio se iz šef Mercedesa Toto Wolff koji je rekao: "Williams je kako stvari stoje jedina opcija za njega, jer oni imaju u opticaju nekoliko vozača, a on je jedan od njih. Sigurno je kako Pascal ima svoje šanse, ali mi ne možemo napraviti više od ovoga."

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi