Wehrlein treći vozač Mercedesa

Mladi Nijemac dobio priliku

Wehrlein treći vozač Mercedesa

Nijemac Pascal Wehrlein je zvanično predstavljane kao treći vozač Mercedesa. Wehrlein je već ranije boravio u garaži Mercedesa, jedno vrijeme je radio na simulatoru, čak je i vozio bolid iz 2012. godine.

Od 2012. godine, Pascal je član ekipe Mücke Motorsport za koju je nastupao u Evropskoj Formuli 3 ali i DTM-u. Na stazi u Lausitzu proteklog vikenda, Wehrlein je ostvario pobjedu u DTM prvenstvu. Predhodno je na stazi Portimao testirao Mercedes iz 2012. godine.

" Oduševljen sam s obzirom na priliku koju sam dobio na stazi Portimau. Bilo je potrebno da se prilagodim na sam bolid, ali je kasnije sve bilo lakše. Iz kruga u krug sam postavljao bolja vremena, na kraju sam odradio 500 kilometara, čak nisam želio da se vratim u garažu. Ljudi u Mercedesu su bili zadovoljni, meni je to puno značilo jer sam od februara na simulatoru. Imam ogromnu želju da se oprobam u Formuli 1 " rekao je Wehrlein.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.