Whiting: Staza u Rusiji je spremna

Nakon još jedne inspekcije

Whiting: Staza u Rusiji je spremna

Direktor utrka Charlie Whiting vratio se Rusije, odnosno Sochija gdje je odradio još jednu inspekciju staze. To bi trebala kako je rekao šef staze Sergei Vorobyov posljednja inspekcija pred utrku koja se vozi u oktobru.

" Staza je u jaku dobrom stanju, sigurno će dobiti licencu. Sve obaveze organizatora su prema ranije zacrtanim planovima ispunjene i stvari su posložene onako kako je to i potrebno. U ovom trenutku, dva mjeseca prije utrke mogu reći kako je staza spremna. Prostorije u kojima će se nalaziti kontrola trke sadrže najmoderniju opremu i mislim da ovako nešto nema ni na jednoj drugoj stazi. Svakako nam neće promaći ni jedan detalj. Već sada u ovom trenutku vjerujem kako neće biti potrebe za još jednom inspekcijom staze " rekao je po povratku iz Rusije Charlie Whiting

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije