Wickensu pobjeda nakon diskvalifikacije Ekströma

Žestok duel Mortare i Paffetta

Wickensu pobjeda nakon diskvalifikacije Ekströma

M. Maksimović

Peta utrka ovogodišnjeg DTM-a prvenstva vožena na Norisringu je bila vrlo zanimljiva, bukvalno do posljednjeg kruga.Na kraju je pobjeda pripala Kanažaninu Robertu Wickensu nakon diskvalifikacije Mattiasa Ekströma koji je prvi prošao ciljem u konfuznoj završnici utrke na Norisringu.

Već od starta počelo je sa uzbuđenjima, Wickens je sačuvao prvo mjesto ispred Spenglera dok je iza njihovih leđa bilo dosta gužve. Tako je već u drugom krugu na stazu bio safety car. Uskoro je Edoardo Mortara preuzeo prvo mjesto na kojem će ostati sve do 63 kruga kada ga prolazi Mattias Ekström.Mattias je još na samom startu napravio dobar posao probivši se sa devetog na peto mjesto.

Mortara je u 77.krugu otišao u boks, po izlasku je izgubio drugo mjesto pretekao ga je Garry Paffett. Mortara je odmah krenuo u lov na Paffetta koji je potrajao do 83.kruga a onda je Talijan nakon izlaska iz startno ciljne ravnine izgurao Paffeta na prvom zavoju.

Paffett je pao na peto mjesto, dok je i Mortara teško čuvao drugo zbog oštečenog prednjeg dijela Audija.Ista dva vozača ponovo su u duelu dva kruga prije kraja,  Paffet je u zadnjem krugu iskoristio borbu Mortare i Vietorisa za treće mjesto, prošao ih je ali se Mortara nije predavao. Ušao je u putanju Paffetta i obojica su završila u zaštitnoj ogradi.

Uslijedila je rasprava vozača, Ekstrom je prvi prošao ciljem ali je kasnije diskvalifikovan. Tako je na kraju pobjednik utrke bio Kanađanin Robert Wickens u Mercedesu ispred Christiana Vietorisa iz Njemačke i Španca Daniela Juncadellu, također u Mercedesu. Prvo mjesto u ukupnom poretku drži Mike Rockenfeller sa 71 bodom ispred Brune Spenglera sa 69, dok je 58 sakupio Christian Vietoris

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti