Will Power ostvario drugu pobjedu zaredom

Australac slavio u Long Beachu

Will Power ostvario drugu pobjedu zaredom

M. Maksimović

Australac Will Power pobjednik je treće utrke IndyCar serije. Power je slavio na utrci koja se već godinama vozi ulicama Long Beacha.

Za vozača koji je posljednje dvije sezone dva put osvajao drugog mjesto u ukupnom poretku, ovo je ukupno 15.pobjeda u IndyCar seriji. Druga zaredom u ovoj godini, druga na ovoj stazi. Upravo je Australac u Long Beachu 2008.godine kao vozač KV Racing Technologyja upisao svoju prvu pobjedu u IndyCaru.

Ovaj put je završio prvi ispred Simona Pagenauda i Jamesa Hinchcliffea. Borba za treće mjesto je bila vrlo zanimljiva i na kraju je odlučena sudarom.Ryan Hunter-Reay je izgurao Takamu Sata, pa je kažnjen te je treći završio Hinchcliffe. Rubens Barrichello je također zapeo na posljednjem zavoju i na kraju je opet ostvario solidan rezultat, plasman na deveto mjesto.

Nakon tri utrke, u vodstvu je Will Power sa 127 bodova, ispred Helia Castronevesa sa 103, dok je treći Simon  Pagenaud sa okruglo 100 bodova. Sljedeća utrka se vozi 29.aprila ulicama Sao Paula.

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.