Will Power slavio treći put zaredom

Australac dominira u IndyCar seriji

Will Power slavio treći put zaredom

M. Maksimović

Will Power nastavlja seriju pobjedu u Indycar.Nakon Alabame u Long Beacha, Australac je proslavio treću pobjedu zaredom i to u Brazilu.

On je odradio još jednu odličnu utrku na uličnoj stazi u Sao Paulu.Power je iskoristio svoje pole position, poveo je utrku te se većim dijelom zadržao na prvom mjestu. Opasno je zaprijetio u jednom trenutku Scot Dixon koji je uspio proći Powera.

Devet krugova prije kraja nakon još jednog restarta, Power je bio brži od Ryana Huntera-Reaya i Takume Satoa koji su na kraju završili na drugom odnosno trećem mjestu.Četvrto mjesto je pripalo Heliu Castronevesu, dok je peti bio Dario Franchitti. Rubens Barrichello je prvi put nastupio u Brazilu kao vozač IndyCar serije i može se reći da je odradio solidnu vožnju osvojivši deseto mjesto.

Nakon četiri utrke, Will Power je naravno vodeći sa 180 osvojenih bodova, dok je Helio Castroneves drugi sa 135.
Ugodno iznenađenje za sada predstavlja plasman Jamesa  Hinchcliffea na trećem mjestu sa 123 bodova.Rubens Barrichello je u četiri utrke uspio sakupiti 79 bodova što je dovoljno za 11.mjesto ukupnog poretka.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.