Williams odluku o vozačkoj postavi donosi u Abu Dhabiju
EPA

U posljednoj utrci

Williams odluku o vozačkoj postavi donosi u Abu Dhabiju

E. Ganibegović

Poznato je kako Williams traži vozača za svoju ekipu, a sada su odlučili odgoditi svoju odluku o vozačkoj postavi za 2018. sve do posljednje utrke u Abu Dhabiju.

Naime, jedno ime u timu je već zagarantovano, a to je Lance Stroll, dok se za svoje mjesto bore Paul di Resta, Robert Kubica i Pachal Wehrlein.

Brazilski vozač, Felipe Massa se nadao kako će konačna odluka biti donesena prije VN Brazila kako bi se oprostio po drugi put od svojih navijača ako bi se Williams odlučio za drugog vozača umjesto njega.

Mark Hughes je na Twitteru napisao sljedeće: "Odluka Williamsa o vozačkoj postavi je odgođena skroz do Abu Dhabija."

Jedan od onih koji se zalaže da mladi Wehrlein dobije mjesto u Williamsu je šef Mercedesa, Toto Wolf.

"Williams je opcija koja je ostala. Oni razmatraju nekolik vozača. Pascal ima svoju šansu, a mi ne možemo napraviti ništa više od ovoga što trenutno radimo."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi