Wolf: Ne smijemo da se opustimo bez obzira na prednost

Smatra šef Mercedesa

Wolf: Ne smijemo da se opustimo bez obzira na prednost

E. Ganibegović

Lewis Hamilton je veoma blizu nove titule Formule 1, međutim Toto Wolff je mišljenja da je Mercedes na pola puta prema ostvarenju svojih ciljeva za 2017. godinu.

Prošlog vikenda na VN SAD-a Mercedes je stigao do 11. pobjede ove sezone i tako osvojio svoj četvrti konstruktorski naslov zaredom.

Bez obzira što je konstruktorski naslov osiguran i što Hamilton ima sigurno nedostižnu prednost od 66 bodova, Wolff ne pomišlja na opuštanje svoje ekipe.

"Bez obzira što je konstruktorski naslov osiguran, tek smo na pola puta prema ostvarenju naših ciljeva za tekuću sezonu. Na glavni cilj je od početka bio osvajanje oba naslova."

"Moramo dovršiti posao s Lewisom, koji je u veoma dobro poziciji pred posljednje tri utrke. Svjesni smo kako se stvari mogu brzo okrenuti protiv nas. Zbog toga ne smijemo da se opustimo, utrkivat ćemo se da pobijedimo", izjavio je Wolff.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi