Wolff:  Nema više propuštanja vozača

Mercedes u sve nezgodnijem položaju

Wolff: Nema više propuštanja vozača

U jednom trenutku utrke za VN Mađarske, Nico Rosberg je tražio da ga Lewis Hamilton jednostavno propusti na stazi. Nakon utrke Lewis je izjavio kako mu nije bilo jasno zbog čega je to Nico zatražio.

Na kraju su se oglasili iz Mercedesa tvrdeći kako do kraja sezone više neće koristiti ovakve naredbe. Očito je utrka i sve ono što se dešavalo na stazi, pa i krajnji plasman dvojice vozača, dodatno
zakomplicirao situaciju u Mercedesu, nakon čega je morala uslijediti reakcija.

" Tenzije su sve veće kako sezona odmiče i borba je velika mešu timskim kolegama. Možda smo trenutačno stigli do situacije kada stvari koje su funkcionisale sa početka sezone više ne funkcionišu. Ne možemo tražiti od vozača da propuštaju jedan drugog i da tako ugrožavaju svoje šanse za naslov prvaka. Razgovarat ćemo sa obojicom, vidjet ćemo kako će reagovati. Naša prednost u poretku konstruktora je 170 bodova i možda je ovo prilika malo popustimo što se tiče te borbe za naslov, ali vidjet ćemo " rekao je između ostalog Toto Wolff.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti