Wolff i saradnici popadali sa bicikla

Wolff zaradio nezgodne povrede

Wolff i saradnici popadali sa bicikla

Toto Wolff, Paddy Lowe i Jock Clear neće po dobrom pamtiti vožnju biciklima u Beču, uz Dunav gdje je organizovan team-building event ljudi iz ekipe Mercedesa.

Najgore je prošao Wolff koji je nezgodno pao, ruka je stradala na četiri mjesta, čak je zaradio i potres mozga. Prilikom pada na glavu, Wolff je zadobio frakturu ramena, stradali su zglob i lakat, operacija je obavljena.

" Pao sam na glavu u jednom sudaru, kaciga je čak pukla sa jedne strane, može se reći da sam imao dosta sreće. Ono što znam, utrkivanje trebam ostaviti profesionalcima kao što su naši Lewis i Nico. Oni bolje reaguju kada dođe do kontakta pri brzini od 300 km/h nego moja ekipa pri brzini od 30 km/h " napisao je kroz šalu Wolff na svom Twitteru.

Paddy Lowe je također stradao, ali puno lakše, on je prošao sa modricama i posjekotinama. Poznati inženjer Jock Clear je slomio tri rebra. Na sreću, Nico Rosberg i Lewis Hamilton su u to vrijeme bili u jednom restoranu.

" Sljedeće godine organizujemo turnir u backgammonu " poručio je Wolff koji bi se sa svojim saradnicima trebao pojaviti u Budimpešti ovog vikenda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.