Wolff: Kvarovi na bolidu ne smiju odlučiti prvaka

Šef Mercedesa šalje poruku

Wolff: Kvarovi na bolidu ne smiju odlučiti prvaka

Problemi sa kablovima u sistemu volana, razlog su odustajanja Nice Rosberga na VN Singapura.Rosberg je odustao vrlo rano, Hamilton je pobjedio i preuzeo prvo mjesto ukupnog poretka.

Šef ekipe Mercedesa, Toto Wolff smatra kako se takve stvari barem kada su u pitanju kvarovi na bolidu ne smiju događati u završnici, kada se dva vozača ove ekipe bore za naslov prvaka.

" Moramo se koncetrisati i spriječiti da se ovakve stvari ponove. Imamo brze bolide ali i probleme sa pouzdanošću. U našem timu rade sjajne ljudi koji su posvećeni bolidu i zbog toga smo iznenađeni
kada nam se ovakve stvari dogode. Moramo uložiti maksimum, ako treba ja ću slomiti ponovo ruku samo da se ovakve stvari ne ponove. razgovarao sam Rosbergom, odustajanje na ovaj način svakako je težak udarac za njega i to sam morao napraviti jer smo zabrljali situaciju. Međutim, Nico je pravi profesionalac i drži glavu gore i nakon ovakve stvari koja mu se dogodila. Mi kao ekipa sebi to ne smijemo dozvoliti, da ovakva stvari odluče prvaka " tvrdi šef Mercedesa Toto Wolff.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.